فرمان برقی یا EPS چیست؟

فرمان برقی یا EPS چیست؟

شاید برای شما هم سوال باشد که فرمان برقی یا EPSچیست؟ در این مقاله قصد داریم به توضیح فرمان برقی یا EPS الکتریکی بپردازیم پس با ما همراه باشید.

حتما برای شما هم پیش آمده که در بین آپشن های خودرو به آپشنی به اسم فرمان برقی مواجه شوید و برای شما سوال باشد که اصلا این آپشن به چه دردی می‌خورد و یا چه ویژگی هایی دارد، برای آگاه شدن از تمام این موارد تا انتها مقاله همراه ما باشید.

 

فرمان برقی یا EPS

تعریف فرمان برقی یا EPS

سیستم های کمکی فرمان خودرو بخش جدایی ناپذیر از خودروها خصوصا خودروهای امروزی هستند، به طوری که وجود این سیستم ها فرمان پذیری خودرو بسيار سفت و سخت مي‌شود و راننده زودتر از حالت طبیعی خسته مي‌شود، علاوه بر خستگی نبود فرمان برقی باعث کاهش ایمنی خودرو میشود، همچنین نبود فرمان برقی و سیستم های کمکی باعث پایین آمد سرعت در مانور های مثل، پارک کردن. راننده را با سختی زیادی روبه رو می‌کند.

پیشنهاد مطالعه: علت روغن سوزی ماشین و شنانه های آن

سیستم های کمکی فرمان دو نوع دارد، که یکی از آن ها هیدرولیکی و نوع دیگر آن برقی است.

سیستم هیدرولیک برای برای دهه های زیادی در خودرو های مختلف استفاده شده است و مزایای زیادی دارد، البته ناگفته نماند با اینکه سیستم هیدرولیکی دارای مزایای زیادی است اما چند عیب کوچک هم دارد.

امروزه سیستم برقی جایگزین سیستم هیدرولیکی شده است و خودروهای جدید شاهد سیستم های برقی هستیم.

سیستم کمکی فرمان برقی  به صورت خلاصه EPS نام دارد. همچنان شاهد استفاده ستون فرمان فلزی هستیم که به صورت فیزیکی غربیلک فرمان را به چرخ ها متصل می‌کند، تفاوت سیستم هیدرولیکی با برقی در این است که در EPS از یک موتور الکتریکی برای حرکت دادن چرخ ها استفاده می‌شود، که این الکتروموتور یا روی میل فرمان نصب میشود یا روی ستون فرمان، نصب الکتروموتور روی میل فرمان هزینه ی مضاعفی دارد به همین دلیل بیشتر در خودرو های لوکس و اسپرت استفاده می‌شود.

در سیستم برقی سنسورهایی وجود دارند که میزان نیروی وارد شده و گشتاور اعمال شده از سمت راننده را اندازه گیری می‌کنند و بعد از آن کامپیوتر خودرو تصميم میگیرد که الکتروموتور چه میزان نیرو را در چه جهت به سیستم فرمان وارد کند، در اکثر ماشین ها نیروی وارد شده از سمت سیستم برقی به سرعت ماشین بستگی دارد.

اجزای سیستم EPS یا برقی

حالا که با تعریف فرمان برقی یا EPS آشنا شدید و نحوه ی عملکرد آن را متوجه شدید، می‌خواهیم اجزای سیستم EPS را به شما معرفی کنیم تا بیشتر با این سیستم آشنا شوید.

سیستم EPS دارای دو جز است که به طور کامل توضیح می‌دهيم:

۱.عملگر:

واحد عملگر در سیستم EPSهمان موتور برقی است که بر اساس دستور دریافتی از کامپیوتر، زاویه و نیروی لازم را به چرخ ها اعمال می‌کند، بیشتر خودروهای موجود در بازار از سیستم فرمان برقی بهره‌مند هستند و در آینده ای بسیار نزدیک شاهد پیشرفت های زیادی در این سیستم خواهیم بود.

۲. سنسورها:

سنسور ها در سیستم EPS سرعت چرخ ها، زاویه و میزان گشتاور وارد شده به غربیلک را اندازه گیری کرده و به کامپیوتر های موجود اطلاع دهد.

اگر دارای خودرو رنو ساندرو هستید، تمامی قطعات و لوازم یدکی ساندرو با بهترین قیمت در فروشگاه رنو مارکت موجود می باشد.

مزایای فرمان برقی یا EPS

مزایای فرمان برقی یا EPS

در اینجا این سوال پیش می آید که اصلا فرمان برقی چه مزایا و ویژگی هایی دارد؟ در این قسمت از مقاله قصد داریم ویژگی های فرمان برقی را برای شما بیان کنیم:

اصلی ترین و مهمترین مزیت سیستم کمکی فرمان برقی را باید در مصرف کمتر انرژی در این سیستم دانست.

در سیستم فرمان هیدرولیکی، پمپ هیدرولیک به صورت دائمی توسط موتور خودرو می‌چرخد و حتی زمانی که‌ فرمان خودرو ثابت است شاهد هدر رفت نیرو در این بخش هستیم، اما در سیستم فرمان برقی مصرف انرژی فقط در صورتی لازم است که در هنگام ثابت بودن فرمان هیچ مصرف برقی وجود ندارد.

یکی از ویژگی های سیستم برقی از مدار خارج شدن موتور برقی در صورت خراب شدن خودرو، راننده بتواند بهترین کنترل را در مواقع اضطراری روی خودر داشته باشد.

موتور برقی همچنین به خودرو سازان این امکان را میدهد که انواع سیستم کمکی فعال مانند رانندگی بین خطوط و سیستم اصلاح مسیر را به خودرو اضافه کنند. اصلی ترین سخت افزار مورد نیاز این سیستم جدید همین موتور برقی یل EPS است.

از مزایای فرمان برقی یا EPS نصب به هیدرولیکی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

۱‌.حذف شیرهای کنترل و لوله های رابط

۲.جذف تسمه بین پمپ هیدرولیک و موتور ماشین

۳.حذف پمپ هیدرولیک و چرخ

۴.حذف جک هیدرولیک و روغن هیدرولیک

۵.وزن کمتر نسبت به خودروهای فرمان هیدرولیکی

 

نتیجه گیری

در این مقاله سعی کردیم اول از همه به تعریف و نوع کارکرد فرمان برقی یا EPSپرداختیم، سپس اجزای سازنده ی آن را معرفی کرده و بعد از آن  ویژگی و مزایای فرمان برقی را بیان کردیم.

امیدواریم با خواندن این مقاله به جواب تمامی سوالات خود در رابطه با فرمان برقی یا EPSرسیده باشید و این مقاله برای شما مفید واقع شده باشد.

 

سوالات متداول:

۱.سیستم های کمکی ماشین چند نوع است؟

دو نوع،۱. هیدرولیکی ۲. برقی یا الکتریکی

۲.ایا سیستم کمکی برقی در خودروهای قدیمی هم به کار رفته است؟

خیر سیستم کمکی برقی در خودرو های قدیمی هیچ کاربردی نداشتند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس سریع